Странице

субота, 11. фебруар 2012.

Doručak za zaljubljene

Pošto nam se bliži dan zaljubljenih, hade onda nešto da dodamo i u njegovu čast. Mnogi ne obeležavaju ovaj praznik, čak ga i ne vole, ali evo jedne ideje za sve one koji se bude sa svojom voljenom osobom. Osim toga, mislim da će se i svako dete obradovati ovakvom doručku. 
Davno sam videla ovo na internetu, i isprobala, i zaista izgleda čarobno lepo. 
Mnogi od vas su možda takođe naišli na ovu ideju na internetu. Reč je o jajima u obliku srca.
Ovo uopšte nije teško napraviti, a sve što vam je potrebno jesu jaja, jedno kartonče (koje treba da bude čisto jer na njega ćemo staviti jaje), dve omanje gumice za teglice, i jedan valjkasti štapić, ja sam koristila kineske štapiće.
Ono što je bitno jeste da se postarate da jaja budu sveža i tvrdo kuvana. 
Kada obarimo jaja još dok su vruća ili topla(kako biste ih mogli držati u ruci), ljusku moramo skinuti tako da se ne skine belance na nekim mestima već da jaje bude glatko.
Kada smo skinuli ljusku, karton presavijemo, pa u njega stavimo jaje, a odozgo štapić i sa obe strane gumice...sve to treba da izgleda ovako:


*slika preuzeta sa interneta

Treba obratiti pažnju da karton bude za nijansu manji od jajeta ili u ravni, ali ne veći (vidi sliku br. 5).  Tako bi trebalo da jaje stoji desetak minuta. :)

Evo kako je kuvano jaje ispalo meni:




Naravno,. ovakva jaja bi mogla da se dekorišu sa nekim povrćem (npr paradajzom) i suvim mesom recimo uz djus, jogurt, ili neko drugo piće po želji :) 

Prijatan doručak

0 коментара:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Постави коментар